Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Česku pribudlo 103 nových prípadov ochorenia COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Do Českej republiky je od pondelka ťažší návrat z Islandu, Estónska a Madeiry, na takzvanej cestovateľskej mape sa presúvajú do červenej kategórie s vysokým rizikom nákazy.

Praha 9. augusta (TASR) – Za nedeľu v Česku pribudlo 103 nových prípadov na koronavírusové ochorenie COVID-19. Reprodukčné číslo R označujúce počet osôb, ktoré jeden nakazený koronavírusom môže infikovať, sa druhý deň za sebou drží nad hodnotou jeden a stále narastá. Informoval o tom v pondelok webový server Novinky.cz.

Očkovacie centrum proti chorobe COVID-19 na výstavisku v Brne ukončí svoju činnosť k 31. augustu. Uviedla to brnenská primátorka Markéta Vaňková. Od septembra sa bude očkovať v areáli Fakultnej nemocnice Brno.

V súvislosti s covidom eviduje ministerstvo zdravotníctva k pondelku 30.363 úmrtí. V nedeľu bolo zdokumentovaných 17.950 podaných vakcín. Od začiatku očkovacej kampane bolo v Česku podaných 10.672.379 očkovacích látok, informujú Novinky.cz.

V českých nemocniciach je s covidom aktuálne hospitalizovaných 48 pacientov, pričom 11 z nich je vo vážnom stave. Priemerná týždenná incidencia na 100.000 obyvateľov je na úrovni 11 potvrdených prípadov.

Za nedeľu pribudlo 103 nových ochorení, pred týždňom to bolo 77, v sobotu 153, pričom reprodukčné číslo R sa už druhý deň drží nad kritickou hodnotou jeden.

Do Českej republiky je od pondelka ťažší návrat z Islandu, Estónska a (portugalskej) Madeiry; na takzvanej cestovateľskej mape sa presúvajú do červenej kategórie s vysokým rizikom nákazy.