Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V Česku pribudlo vyše 11.000 nových prípadov na ochorenie Covid-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Od pondelka 15. novembra platia v Česku niektoré nové, prísnejšie opatrenia, pretože epidemická situácia sa v krajine stále zhoršuje.

Praha 16. novembra (TASR) - V Česku zaznamenali za pondelok 11.514 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o 2249 viac než pred týždňom. Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva zverejnených v utorok ráno.

O zhoršujúcej sa epidemickej situácií vypovedá aj naďalej rastúci počet zachytených nákaz na 100.000 obyvateľov za posledných sedem dní – takzvané incidenčné číslo stúplo zo 718 na 739, informuje spravodajský server Novinky.cz.

Počet úmrtí evidovaných v súvislosti s covidom narástol v Česku na dovedna 31.636. V nemocniciach je s chorobu COVID-19 aktuálne 4296 pacientov, pričom 635 z nich sa nachádza vo vážnom stave.

Od pondelka 15. novembra platia v Česku niektoré nové, prísnejšie opatrenia, pretože epidemická situácia sa v krajine stále zhoršuje. Napríklad nezaočkovaní zamestnanci nemocníc a ďalších lôžkových zariadení sa musia povinne každý týždeň aspoň raz testovať. Študenti vysokých a vyšších odborných škôl musia nosiť respirátory aj pri výučbe v učebniach, kde sa zíde najmenej 50 študentov. Očkovanie cudzincov proti ochoreniu COVID-19, ak legálne a dlhodobo pôsobia v ČR, začne platiť štát. Cudzinci si budú platiť len aplikáciu dávky, nie dávku samotnú.