Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Česko hlási vyše 4500 nových prípadov koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za celé obdobie trvania epidémie v Česku od začiatku marca 2020 bolo zaznamenaných dovedna 3,62 milióna potvrdených prípadov koronavírusovej infekcie.

Praha 6. marca (TASR) - V priebehu soboty odhalili testy v Českej republike 4567 nových prípadov infekcie koronavírusom. Je to približne o pätinu menej než pred týždňom. Ubudlo aj hospitalizovaných. TASR o tom informuje na základe údajov zverejnených spravodajským serverom Novinky.cz, on-line magazínom denníka Právo.

Aktuálne čísla hovoria o pokračujúcom útlme epidémie na území Česka. Sobotných 4567 prípadov je o 1000 menej než minulú sobotu a takmer o polovicu menej než pred dvoma týždňami.

Ubudlo tiež hospitalizovaných; aktuálne leží v nemocniciach 2116 pacientov s potvrdeným covidom. To je najmenej od januára. Z nich 224 leží na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Za celé obdobie trvania epidémie v Česku od začiatku marca 2020 bolo zaznamenaných dovedna 3,62 milióna potvrdených prípadov koronavírusovej infekcie. Zomrelo 38.892 ľudí s covidom. Plne zaočkovaných bolo 6,85 milióna osôb. Viac než štyri milióny z nich dostali aj posilňujúcu dávku očkovania, sumarizuje ďalší český spravodajský portál, iDNES.cz.