Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Česku pribudlo ďalších viac ako 3200 nakazených koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Česká vláda na stredajšom mimoriadnom zasadnutí prerokovala návrhy ministerstva zdravotníctva na sprísnenie opatrení proti šíreniu vírusu SARS-CoV-2.

Praha 21. októbra (TASR) – Laboratóriá v Česku potvrdili v stredu 3276 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je viac ako dvojnásobok oproti rovnakému dňu minulého týždňa. Reprodukčné číslo, poukazujúce na mieru šírenia nákazy, sa zvýšilo z utorkovej hodnoty 1,59 na 1,65, informoval vo štvrtok spravodajský server Novinky.cz.

Za utorok pribudlo v ČR 3246 nových prípadov, v pondelok ich bolo 2536.

Sedemdňová incidencia v Česku narástla zo 117 na 134 potvrdených prípadov infekcie na 100.000 obyvateľov. V tamojších nemocniciach stúpol počet hospitalizovaných pacientov na 726, z nich 114 je vo vážnom stave.

Celkovo už v ČR s koronavírusom zomrelo 30.587 ľudí, pričom vyše 1,7 milióna sa ním nakazilo, vyplýva z oficiálnych údajov ministerstva zdravotníctva. Plne zaočkovaných je v Česku viac než šesť miliónov ľudí.

Česká vláda na stredajšom mimoriadnom zasadnutí prerokovala návrhy ministerstva zdravotníctva na sprísnenie opatrení proti šíreniu vírusu SARS-CoV-2. Rozhodla okrem iného, že povinnosť nosiť respirátory v práci bude platiť v Česku od pondelka 25. októbra. V reštauráciách bude mať zasa personál od novembra povinnosť kontrolovať u zákazníkov covidpasy alebo potvrdenie o očkovaní.