Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Prahe zomrel bezprostredne na koronavírus štyridsiatnik

Zdravotný personál prijíma pacienta s ochorením COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti v pražskej univerzinej nemocnici v utorok 7. apríla 2020. Foto: TASR/AP

Patrí k najmladším obetiam koronavírusu v Česku.

Praha 14. apríla (TASR) - V pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici (VFN) zomrel v utorok pacient s chorobou COVID-19. Tá bola u muža-štyridsiatnika, narodeného v roku 1976, zrejme priamou príčinou úmrtia. Celkový počet mŕtvych na COVID-19 je v ČR aktuálne 161. Informoval o tom český spravodajský portál Novinky.cz.

Počet vyliečených z ochorenia COVID-19 stúpol v Česku od pondelňajšieho večera o štvrtinu na 642. Úmrtí pribudlo o desatinu na spomínaných 161. Prípadov s potvrdenou nákazou koronavírusom je 6101. Vyplýva to z údajov ministerstva zdravotníctva zverejnených v utorok k 17.30 h SELČ, uviedol portál Českej televízie (ČT).

Zosnulý muž (44) bol hospitalizovaný na Klinike anesteziológie, resuscitácie a intenzívnej medicíny VFN a 1. lekárskej fakulty Karlovej univerzity v Prahe. Patrí k najmladším obetiam koronavírusu v Česku.

V nemocnici (VFN) je aktuálne 15 pacientov s potvrdenou nákazou novým koronavírusom. U ďalších 18 existuje podozrenie na nákazu týmto vírusom, spôsobujúcim ochorenie COVID-19. V nemocnici už na nákazu zomrelo 11 ľudí, siedmi z nich boli seniori z domova dôchodcov v pražskej štvrti Michle.