Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Vlak sa v Česku zrazil s posunovacou lokomotívou, rušňovodič neprežil

Na snímke vysokorýchlostný vlak Pendolino po nehode v Bohumíne v Českej republike 27. júna 2022. Foto: TASR/AP

Prevádzka v stanici Bohumín bola podľa Českého rozhlasu približne na pol hodinu prerušená. Príčiny nehody a výšku škôd zisťujú vyšetrovatelia.

Bohumín 27. júna (TASR) - Vysokorýchlostný vlak Pendolino sa v pondelok skoro ráno v českom meste Bohumín zrazil s posunovacou lokomotívou. Nehoda si vyžiadala jednu obeť, informoval Český rozhlas.

Vlak odchádzal do Prahy. Zrážku neprežil rušňovodič Pendolina, vo vlaku sa ľahko zranil jeden človek. Okrem toho utrpeli ľahké a stredne ťažké zranenia štyria zamestnanci spoločnosti ČD Cargo, ktorí sa viezli v lokomotíve.

Prevádzka v stanici Bohumín bola podľa Českého rozhlasu približne na pol hodinu prerušená. Príčiny nehody a výšku škôd zisťujú vyšetrovatelia. Spoj s odchodom o 04:59 do českej metropoly bol zrušený, ľudia mohli využiť ďalšie spoje. Dopravné obmedzenia v Bohumíne môžu trvať celý deň, uviedol hovorca Českých dráh Petr Šťáhlavský.

Cestujúcich evakuovali. Vlak mal kapacitu zhruba 300 miest, ľudia ho využívajú na cestu z Ostravy alebo Olomouca do Prahy. "Ak cestu neabsolvujú, dostanú peniaze späť," doplnil Šťáhlavský.