Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Vodiča, ktorý prežil pád mosta v Janove, prepustili z nemocnice

Pohľad na torzo diaľničného mosta Morandi v Janove . Foto: TASR/AP

Martin Kučera na stredajšej tlačovej konferencii povedal, že sa cíti dobre. Svoje prežitie označil za šťastie a súbeh šťastných okolností.

Praha 22. augusta (TASR) - Českého vodiča, ktorý prežil zrútenie sa mosta v talianskom meste Janov, prepustili v stredu z nemocnice do domácej starostlivosti. V utorok ho do pražskej Thomayerovej nemocnice previezli z Janova. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

Martin Kučera na stredajšej tlačovej konferencii povedal, že sa cíti dobre. Svoje prežitie označil za šťastie a súbeh šťastných okolností.

"Som úplne v pohode po tom, čo som prežil," odpovedal Kučera na otázku ohľadom svojho zdravotného stavu. Celá situácia sa podľa neho odohrala veľmi rýchlo.

"Cesta sa zavlnila, ozvala sa rana a celé sa to zrútilo. Hovoril som si, že umriem, tak som si aspoň želal, aby to bolo rýchle. V priebehu tých dvoch sekúnd mi hlavou preletela kopa myšlienok," povedal Kučera.

Kučeru priviezla sanitka do ČR v utorok večer. V pražskej Thomayerovej nemocnici sa podrobil ďalším vyšetreniam. Václav Zázvůrek, konateľ spoločnosti Sped-it, pre ktorú Kučera pracuje, uviedol, že vodičov zdravotný stav sa výrazne zlepšil a už sa môže pohybovať. "Len ho trochu bolia a limitujú zlomené rebrá, ale inak je na tom psychicky dobre," povedal Zázvůrek.

Kamión českého vodiča spadol minulý utorok z Morandiho mosta v Janove po tom, čo sa časť mosta zrútila. Pri nešťastí zomrelo 43 ľudí. Na zem spadol z výšky 45 metrov. Kučera z tragédie vyviazol so zlomeninami nosa a štyroch rebier a s prepichnutými pľúcami. Celý čas od prevozu do talianskej nemocnice bol v stabilizovanom stave a schopný komunikovať.