Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Českým nemocniciam opäť pomôžu vojaci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príslušníci armády nastúpia aj do nemocníc v Prostějove, Šternberku a v Přerove a do domova pre seniorov v obci Komárov v Olomouckom kraji.

Praha 14. novembra (TASR) - Štyridsať vojakov bude od pondelka 15. novembra pomáhať v piatich nemocniciach a jednom domove pre seniorov v Olomouckom a Zlínskom kraji v ČR. O týždeň neskôr nastúpia štyria vojaci do nemocnicu v Uherskom Hradišti. Informoval o tom v nedeľu spravodajský server Novinky.cz.

Po osem vojakov bude pomáhať v mestách Vsetín a Valašské Meziříčí v Zlínskom kraji. Ďalší príslušníci armády nastúpia do nemocníc v Prostějove, Šternberku a v Přerove a do domova pre seniorov v obci Komárov v Olomouckom kraji.

Vojaci budú pomáhať s polohovaním pacientov, s hygienou, pri odbere stravy a takisto aj pri upratovaní, prípadne s prevádzkou recepcie. Títo vojaci majú zdravotnícke vzdelanie, píšu Novinky.cz.

V nemocnice vo Vsetíne prítomnosť vojakov podľa Noviniek.cz vítajú z dôvodu prudkého nárastu počtu pacientov. Z týchto dôvodov musia v nemocnici meniť organizáciu lôžkovej starostlivosti.