Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Zamestnanec vyšetrovanej čističky v Česku spáchal samovraždu

Ilustračné foto. Foto: denik.cz

V rieke sa v stredu po viac ako dvoch mesiacoch opäť objavili mŕtve ryby na mieste, na ktoré pred dvoma mesiacmi upozornila polícia.

Praha 3. decembra (TASR) - Bez známok života našli v utorok zamestnanca čističky odpadových vôd (ČOV) spoločnosti Energoaqua v českom Rožnove pod Radhoštěm, ktorú vyšetrujú v súvislosti s možnou kontamináciou neďalekej rieky Bečva. Informoval o tom vo štvrtok spravodajský server Novinky.cz.

Policajná hovorkyňa Lenka Javorková potvrdila, že policajti v utorok zasahovali v Rožnove v súvislosti s nahláseným úmrtím.

Mŕtvy zamestnanec - vedúci prevádzky - bol podľa riaditeľa spoločnosti Energoaqua Oldřicha Havelku "veľmi citlivý človek, introvert".

"Zrejme nezvládol ten tlak okolo, ale pravý dôvod nepoznáme," dodal. Situácia vo firme v súvislosti s kontamináciou Bečvy nie je podľa Havelku jednoduchá. Podľa informácií denníka Právo spáchal samovraždu.

V rieke sa v stredu po viac ako dvoch mesiacoch opäť objavili mŕtve ryby na mieste, na ktoré pred dvoma mesiacmi upozornila polícia, píšu Novinky.cz. Následne v objekte čističky zasahovali desiatky policajtov.

Zdroj novej kontaminácie podľa polície môže pochádzať práve z miestnej ČOV. Mŕtve ryby našli pri tom istom vyústení kanalizácie, ktoré policajti za možný zdroj kontaminácie označili už 20. septembra.

Havelka podľa Noviniek.cz trval na tom, že v stredu k žiadnemu znečisteniu Bečvy nedošlo.

Na miesto znečistenia v stredu vycestoval i český minister životného prostredia Richard Brabec a kauzou otrávenia Bečvy sa začal zaoberať i ombudsman Stanislav Křeček.

Rožnov pod Radhoštěm leží v Zlínskom kraji na východe ČR.