Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

ČR zaznamenala najvyšší denný prírastok nakazených od konca júna

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vyšší denný prírastok než v utorok zaznamenali hygienici len 28. júna, keď pribudlo 305 prípadov nákazy.

Praha 5. augusta (TASR) - V Česku pribudlo v priebehu utorka 290 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Ide o najvyšší denný prírastok od konca júna. S odvolaním sa na najnovšie údaje tamojšieho ministerstva zdravotníctva o tom v stredu ráno informoval spravodajský server iROZHLAS.cz.

Od vypuknutia epidémie tak v ČR zaevidovali už celkovo 17.286 infikovaných. Rastie tam aj počet aktuálne chorých, ktorých je teraz rekordných 5091. Najpostihnutejším okresom je aj naďalej Frýdek-Místek, ležiaci v juhovýchodnej časti Moravskosliezskeho kraja.

Celkovo v ČR dosiaľ zomrelo 383 ľudí, ktorí trpeli ochorením COVID-19. Z tohto ochorenia sa zároveň vyliečilo už 11.812 osôb, čo predstavuje takmer 70 percent spomedzi všetkých nakazených. V nemocniciach sa podľa najnovších údajov v súvislosti s nákazou lieči 123 pacientov, z toho 19 je vo vážnom stave.

Vyšší denný prírastok než v utorok zaznamenali hygienici len 28. júna, keď pribudlo 305 prípadov nákazy. V posledných dňoch v ČR pribudne za päť dní približne 1000 nakazených. To je rovnako ako na jar, keď bol v krajine núdzový stav a platili bezprecedentné obmedzenia voľného pohybu, podnikania i každodenných aktivít občanov.

Po zrušení plošných opatrení sa teraz zavádzajú sprísnené pravidlá, napríklad pre nosenie rúšok či konanie hromadných akcií, avšak len v miestach lokálnych ohnísk.

Najviac postihnutými okresmi sú po Frýdku-Místku Prachatice, Tábor, Praha a Praha-západ. Najmenej postihnutými sú, naopak, okresy Domažlice, Rokycany a Jeseník.