Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Dánsko poskytne Ukrajine vojenskú pomoc za 42,8 milióna dolárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP/Petr David Josek

Dánsko po začatí ruskej ozbrojenej agresie proti Ukrajine 24. februára poskytlo Kyjevu zbrane a podporu v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Kodaň 21.decembra (TASR) - Dánsko poskytne Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc za 300 miliónov dánskych korún (42,8 milióna dolárov), oznámilo v stredu dánske ministerstvo obrany. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Kodaň poskytne balík vojenskej pomoci Kyjevu v rámci Medzinárodného fondu vedeného Veľkou Britániou, prostredníctvom ktorého poskytujú zúčastnené krajiny vojenskú pomoc a ďalšiu podporu pre ukrajinskú armádu.

Dánsko po začatí ruskej ozbrojenej agresie proti Ukrajine 24. februára poskytlo Kyjevu zbrane a podporu v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Dánsky vojenskí inštruktori navyše pomáhajú pri výcviku ukrajinských vojakov.

Ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu v stredu oznámili aj Spojené štáty. Washington v rámci balíku pomoci v hodnote 1,85 miliardy dolárov dodá Kyjevu aj systémy protivzdušnej a protiraketovej obrany Patriot.