Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Požiar kancelárskej budovy: Na mieste zasahovalo približne 100 hasičov

Polícia a hasiči zaisťujú v stredu 22. mája 2024 oblasť okolo požiaru v sídle spoločnosti Novo Nordisk v Bagsvaerde neďaleko dánskej Kodane. Foto: TASR/AP

Požiar vypukol v kontajneri na stavenisku spoločnosti Novo Nordisk a rozšíril sa na strechu vedľajšej kancelárskej budovy, ktorá jej tiež patrí.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kodaň 22. mája (TASR) - Kancelársku budovu patriacu dánskej spoločnosti Novo Nordisk na predmestí Kodane, ktorá vyrába lieky na chudnutie Ozempic a Wegovy, v stredu zachvátil požiar. Na mieste zasahovalo približne 100 hasičov. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na kodanské úrady.

"Je to obrovský požiar," uviedol pre agentúru AFP šéf hasičov Martin Smith s tým, že všetkých z budovy evakuovali.

Požiar vypukol v kontajneri na stavenisku spoločnosti Novo Nordisk a rozšíril sa na strechu vedľajšej kancelárskej budovy, ktorá jej tiež patrí.

Spoločnosť vo vlastnom vyhlásení spresnila, že nedošlo k žiadnym zraneniam a očakáva sa, že hasenie potrvá niekoľko hodín.

Dánska tlačová agentúra Ritzau informovala, že veľké kúdoly dymu bolo vidieť 30 kilometrov od požiaru v meste Bagsvaerd v severnej časti Kodane.

Minulý týždeň vypukol požiar na stavenisku Novo Nordisku v Kalundborgu. Podľa spoločnosti to neovplyvnilo výrobu liekov.