Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Dánsko vyzvalo svojich občanov, aby necestovali do Tuniska

Ozbrojený policajt na koni hliadkuje na pláži hotela Imperial Marhaba v letovisku Súsa (Sousse) v Tunisku 28. júna 2015, archívne foto. Foto: TASR/AP

Možnosť teroristických útokov v Tunisku dnes potvrdilo aj Fínsko, ktoré ale svojim občanom nedalo negatívne odporúčanie.

Kodaň 10. júla (TASR) - Dánsko vyzvalo dnes svojich občanov, aby okrem nevyhnutných prípadov necestovali do Tuniska, kde trvá vysoké riziko teroristických útokov. Informovala o tom agentúra AP.

Dánske ministerstvo zahraničných vecí výzvu bližšie nekonkretizovalo, avšak Dánsko väčšinou v otázkach cestovných odporúčaní nasleduje Britániu. Tá vo štvrtok vyzvala svojich občanov, aby v dôsledku "vysokej pravdepodobnosti" útoku extrémistov opustili Tunisko, a to aj napriek zvýšeným bezpečnostným opatreniam, ktoré tuniská vláda prijala.



Po útoku z 26. júna, keď islamský extrémista zastrelil v hotelovom komplexe v tuniskom prímorskom letovisku Súsa 38 turistov, väčšinou Britov, dánske cestovné kancelárie okamžite zrušili všetky lety do tejto obľúbenej turistickej destinácie.

Možnosť teroristických útokov v Tunisku dnes potvrdilo aj Fínsko, ktoré ale svojim občanom nedalo negatívne odporúčanie. Fínske ministerstvo zahraničných vecí však varovalo, že tuniské úrady "nie sú schopné dostatočne zaručiť bezpečnosť v turistických destináciách".