Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Dánsko zaznamenalo rekordných viac než 30.000 infekcií koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Koronavírusu v Dánsku doposiaľ podľahlo 3519 ľudí.

Kodaň 18. januára (TASR) - Dánsko v utorok po prvý raz od začiatku pandémie zaznamenalo viac než 30.000 prípadov nákazy koronavírusom za jeden deň. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa údajov štátneho zdravotníckeho inštitútu (SSI) pribudlo dovedna 33.493 zistených prípadov. V krajine s takmer šiestimi miliónmi obyvateľov tak od začiatku pandémie potvrdili 1,2 milióna infekcií.

Koronavírusu v Dánsku doposiaľ podľahlo 3519 ľudí. Pre porovnanie, koncom novembra predstavoval počet nových denných infekcií 5000, podotýka DPA.

Dánsky minister zdravotníctva Magnus Heunicke na sociálnej sieti Twitter upozornil, že vysoký počet infekcií sa napriek tomu neodrazil na počte hospitalizácií. Dôvodom je koronavírusový variant omikron a opätovné infekcie osôb, ktoré sa vírusom už nakazili predtým. Preto je do budúcna dôvod na optimizmus, napísal Heunicke.

V Dánsku je v súčasnosti s koronavírusom hospitalizovaných 810 pacientov, z nich 49 je na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Započítaní sú pritom všetci, čo boli hospitalizovaní s koronavírusom alebo v dôsledku neho – teda aj pacienti, ktorí museli ísť do nemocnice z iných dôvodov, boli však zároveň infikovaní, spresňuje DPA.