Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Dánsky princ Joachim podstúpil vo Francúzsku operáciu mozgu

Ilustračná snímka. Foto: NÚSCH

Je priskoro povedať, do kedy bude musieť princ zostať hospitalizovaný v nemocnici, povedala hovorkyňa dánskej kráľovskej rodiny Lene Ballebyová.

Kodaň/Paríž 26. júla (TASR) - Dánsky princ Joachim - najmladší syn kráľovnej Margaréty II. - je v stabilizovanom stave po tom, čo v piatok vo Francúzsku podstúpil operáciu krvnej zrazeniny v mozgu. Informoval o tom v nedeľu dánsky kráľovský palác, píše agentúra AFP.

"Stav princa Joachima je stabilný. Vzhľadom na okolnosti sa má dobre," citovala vyjadrenie kráľovského paláca tlačová agentúra Ritzau.

Princa Joachima (51), ktorý je v poradí šiestym následníkom trónu, operovali v univerzitnej nemocnici v meste Toulouse. Jeho zdravotný stav sa totiž zhoršil počas dovolenky na zámku Lot, kráľovskej rezidencii na juhu Francúzska, krátko po tom, ako poskytol rozhovor miestnym novinám. Odtiaľ ho záchrankou previezli do 130-kilometrov vzdialenej nemocnice.

Je priskoro povedať, do kedy bude musieť princ zostať hospitalizovaný v nemocnici, povedala hovorkyňa dánskej kráľovskej rodiny Lene Ballebyová.

Joachim je synom zosnulého princa Henrika, ktorý mal francúzsky pôvod. Jeho starším bratom je korunný princ Frederik, ktorý má na tróne vystriedať svoju 80-ročnú matku.

Princ Joachim je otcom štyroch detí - z prvého manželstva má dvoch synov vo veku 20 a 18 rokov a s druhou manželkou, princeznou Marie, má 11-ročného syna a osemročnú dcéru.