Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Dav ľudí v Nemecku napadol autobus s utečencami

Migranti v pohraničnom meste Heidenau, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Skupina najskôr zabránila autobusu v ceste a potom naň hádzala petardy a iné predmety. Jedna z petárd zranila vodiča autobusu na nohe.

Lipsko 11. decembra (TASR) - Autobus prevážajúci utečencov na ubytovňu vo východonemeckom meste Jahnsdorf napadol vo štvrtok večer dav ľudí, oznámila dnes polícia v Lipsku.

Skupina najskôr zabránila autobusu v ceste a potom naň hádzala petardy a iné predmety. Jedna z petárd zranila vodiča autobusu na nohe. Rozbilo sa tiež jedno z okien autobusu, informovala tlačová agentúra DPA.

Utečencov následne odviezli na ubytovanie inam.

V Nemecku v uplynulých mesiacoch opakovane došlo k útokom na utečenecké centrá, najmä po tom, ako spolková kancelárka Angela Merkelová naznačila, že Nemecko otvára svoje dvere utečencom pred vojnami v Sýrii a Afrike.

V ubytovni pre migrantov v Herxheime na juhozápade Nemecka vypukol vo štvrtok požiar. Pritom iba pred šiestimi dňami šokoval obyvateľov mesta úmyselne založený požiar iného domu so žiadateľmi o azyl.

Počas najnovšieho požiaru evakuovali žiadatelia o azyl a pracovníci starostlivosti bez zranenia budovu, ktorá je súčasťou hlavnej tribúny štadióna. Pri incidente utrpel jeden z požiarnikov ľahké zranenie.

Príčinu požiaru vyšetrujú, polícia však nevylúčila podpaľačstvo.


Pozrite si video z útoku na migrantov v nemeckom pohraničnom meste Heidenau: