Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Deň po otvorení izraelského veľvyslanectva v Bahraine vypukli protesty

Izraelský minister zahraničných vecí Jair Lapid (vľavo) a bahrajnský šéf diplomacie Abdallatíf bin Rášid az-Zajání, ktorí otvorili ambasádu židovského štátu v bahrajnskom hlavnom meste Manáma vo štvrtok 30. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Izrael a Bahrajn v septembri 2020 podpísali dohodu o normalizácii diplomatických vzťahov, ktorú sprostredkovala administratíva vtedajšieho amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Manáma 1. októbra (TASR) - V Bahrajne sa v piatok konali protesty namierené proti Izraelu – deň po tom, ako izraelský minister zahraničných vecí Jair Lapid otvoril v hlavnom meste Manáma izraelské veľvyslanectvo. Informovala o tom agentúra AFP.

Polícia na jednom z protestných zhromaždení použila slzotvorný plyn. Účastníci demonštrácie niesli bahrajnské a palestínske zástavy a kričali heslá ako "Smrť Izraelu" a "Žiadne izraelské veľvyslanectvo v islamskom Bahrajne". Z miest protestov neboli hlásené žiadne zatknutia.

Izrael a Bahrajn v septembri 2020 podpísali dohodu o normalizácii diplomatických vzťahov, ktorú sprostredkovala administratíva vtedajšieho amerického prezidenta Donalda Trumpa, pripomína AFP. Vzťahy so židovským štátom obnovili i Spojené arabské emiráty (SAE), Sudán a Maroko.