Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Na tajnej akcii v Česku sa zišli viacerí politici a podnikatelia

Jiří Paroubek, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Je to neprijateľné papalášstvo a hlavne porušenie vládnych nariadení, reagoval český premiér Andrej Babiš.

Praha 25. januára (TASR) - Zo soboty na nedeľu sa v jednom z hotelov v českom meste Teplice napriek vládnym nariadeniam konala akcia, na ktorej sa zúčastnilo niekoľko politikov a im blízkych podnikateľov.  Porušili hneď niekoľko protipandemických opatrení. V pondelok o tom informoval spravodajský server Novinky.cz.

Okrem podnikateľa Petra Bendu sa na nej zúčastnil aj bývalý premiér Jiří Paroubek, poslanec a predseda Národnej športovej agentúry Milan Hnilička, podpredseda Rady ČT Jiří Šlégr a ďalších niekoľko desiatok osôb. Niektorí v hoteli prenocovali, iní odchádzali neskoro v noci.

Hromadné akcie sú pritom v 5. stupni protiepidemického systému (PES) zakázané. Rovnako platí, až na výnimky, zákaz nočného vychádzania po 21.00 h. Hotely musia byť uzatvorené s výnimkou ubytovania v rámci pracovných ciest, prípadne ubytovania ľudí v karanténe. 

Pre účasť na podobnej akcii v októbri odstúpil minister zdravotníctva Roman Prymula.

Roman Prymula, foto z archívu.
Foto: FB Úrad vlády ČR


Účastníkov demonštrácií proti vládnym opatreniam za nenosenie rúšok a nedodržiavanie rozstupov v minulosti kritizoval aj jeden z účastníkov teplickej oslavy Jiří Paroubek. 

"Je to neprijateľné papalášstvo a hlavne porušenie vládnych nariadení. Páni si z nich urobili trhací kalendár. Všetci zúčastnení vrátane hotela, v ktorom sa akcia konala, za to musia niesť následky," uviedol na Twitteri premiér Andrej Babiš. Podľa neho by mal vládny zmocnenec pre šport Milan Hnilička za návštevu hotela v Tepliciach vyvodiť osobné dôsledky.