Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Cloe Smithovú, po ktorej 18 dní pátrali, našli v uzamknutom dome

Na snímke plagát pre letiskom v meste Carnarvon ponúkajúci odmenu 1 milión dolárov za informácie o nezvestnom 4-ročnom dievčatku Cleo Smith, v stredu 3. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Austrálski policajti pre podozrenie z únosu zadržali 36-ročného muža.

Canberra 3. novembra (TASR) - Austrálska polícia vypátrala štvorročné dievčatko, ktoré pred 18 dňami zmizlo z kempu na západnom pobreží Austrálie. Malú Cleo Smithovú našli policajti v stredu ráno v uzamknutom dome "živú a zdravú". Polícia predpokladá, že dieťa bolo unesené. Informujú o tom agentúry Reuters a televízna stanica BBC.

"Volám sa Cleo," predstavilo sa dievčatko policajtom, keď sa vlámali do domu v meste Carnavron vzdialeného 100 kilometrov južne od kempu. Dom, do ktorého políciu zaviedol jeden z mnohých podnetov od verejnosti, sa nachádza šesť minút jazdy autom od rodinného domu Smithovcov.

Cleo, ktorá bola v tom čase v dome sama, odviezli na vyšetrenie do nemocnice a následne odovzdali rodine. Policajti pre podozrenie z únosu zadržali 36-ročného muža. Ten s rodinou nemá nič spoločné, informuje BBC.

Cleo zmizla v noci 16. októbra z rodinného viacbunkového stanu. Matka to zistila ráno, keď našla rozopnutý vstup do stanu a jej dcéra sa nenachádzala v bunke, kde mala spať vedľa svojej sestry. Matka uviedla, že dieťa zo stanu nemohlo odísť samo.

Následne sa začala rozsiahla pátracia akcia na súši i na mori, do ktorej sa zapojilo približne 140 policajtov. Úrady ponúkli odmenu milión austrálskych dolárov (približne 650.000 eur) za akúkoľvek informáciu, ktorá by viedla k nájdeniu dievčatka. Od verejnosti následne prišlo približne tisíc tipov, jeden z nich zaviedol políciu do inkriminovaného domu.