Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Disneyland v Paríži otvoril svoje brány po štvormesačnej prestávke

Na archívnej snímke návštevníci kráčajú k zámku Šípkovej Ruženky v parížskom zábavnom parku Disneyland. Foto: TASR/AP

Všetci návštevníci musia od seba udržiavať bezpečný odstup. Osoby nad 11 rokov musia nosiť rúška. Dezinfekčný gél bude prístupný na viac ako 2000 miestach.

Paríž 15. júla (TASR) - Disneyland v Paríži sa v stredu po štvormesačnej prestávke spôsobenej koronavírusovou pandémiou opäť otvoril pre návštevníkov, informovala agentúra AFP.

Vedenie zábavného parku zaviedlo po otvorení niekoľko hygienických opatrení, ako napríklad obmedzenie počtu návštevníkov a zákaz objímať známe filmové postavičky.

Koľkým ľudom naraz Disneyland umožní vstup, prevádzkovateľ parku nespresnil.

Všetci návštevníci musia od seba udržiavať bezpečný odstup. Osoby nad 11 rokov musia nosiť rúška. Dezinfekčný gél bude prístupný na viac ako 2000 miestach.

Tradičný každodenný sprievod známych postavičiek sa do parku zatiaľ nevráti.

Začiatkom júna svoje brány otvoril Disneyland na Floride. Otvorené sú aj pobočky zábavných parkov v Šanghaji a Hongkongu.

Plánované piatkové otvorenie Disneylandu pri Los Angeles muselo vedenie odložiť z dôvodu nárastu počtu prípadov nákazy koronavírusom v Kalifornii.

Disneyland v Paríži poskytuje prácu viac ako 17.000 ľuďom. Z dôvodu nariadení francúzskej vlády sa zavrel v polovici marca.

Vo Francúzsku sa postupne otvárajú aj ďalšie ikonické atrakcie. Eiffelova veža v stredu otvorila vrchné poschodie. Otvorené je už aj múzeum Louvre.

Francúzsko otvorilo štátne hranice pre zahraničných turistov 15. júna. Európska únia však naďalej nepovoľuje vstup turistov z pandémiou najviac zasiahnutých častí sveta.