Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Po útoku v Dnipre záchranári odstránili už vyše osem ton trosiek

Záchranári prehľadávajú trosky výškovej obytnej budovy po sobotňajšom raketovom útoku ruskej armády v meste Dnipro na východe Ukrajiny v nedeľu 15. januára 2023. Foto: TASR/AP

Útok si vyžiadal najmenej 40 obetí a 77 zranených vrátane 14 detí. Zachrániť sa podarilo 39 osôb, spresňuje CNN.

Kyjev 17. januára (TASR) - Už viac než osem ton trosiek odstránili záchranári z miesta útoku v ukrajinskom meste Dnipro v rámci úsilia zachrániť obete sobotňajšieho ruského útoku na bytový dom. TASR správu prevzala zo stanice CNN, ktorá o tom informovala v pondelok.

Ukrajinská štátna pohotovostná služba (SES) uviedla, že nezvestných je po ruskom raketovom útoku naďalej 25 ľudí. "Pátracie a záchranné operácie, ako aj odstraňovanie nebezpečných konštrukčných prvkov pokračujú," informovala SES v pondelok vo večerných hodinách na platforme Telegram.

Z miesta útoku odstránili podľa nej 8,5 tony stavebného odpadu a 41 poškodených vozidiel. Útok si vyžiadal najmenej 40 obetí a 77 zranených vrátane 14 detí. Zachrániť sa podarilo 39 osôb, spresňuje CNN.

Z pôvodne 47 nezvestných identifikovali úrady 18 mŕtvych; štyria ďalší boli nájdení živí v príbytkoch príbuzných alebo v nemocnici a 25 ľudí je stále nezvestných.

"Psychológovia zo štátnej pohotovostnej služby poskytli pomoc 174 obetiam," uviedla SES. "Dovedna sa na prácach podieľa 418 ľudí a 60 kusov techniky," dodala.