Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Do Chersonskej oblasti dorazilo 2000 mobilizovaných Rusov

Ukrajinský príslušník armády kontroluje zákopy, ktoré vykopali ruskí vojaci v opätovne dobytej oblasti v Chersonskej oblasti na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Nie je jasné, čo presne sa deje v Chersonskej oblasti, no Rusko oznámilo evakuáciu ľavého brehu rieky Dneper.

Kyjev 21. októbra (TASR) - Do Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny už dorazilo okolo 2000 mobilizovaných ruských vojakov, aby "doplnili straty a posilnili jednoty", uvádza generálny štáb ukrajinskej armády. TASR o tom informuje podľa piatkovej správy televízie Sky News.

"Podľa dostupných informácií dorazilo do dočasne okupovanej Chersonskej až 2000 ľudí z ruskej mobilizácie, aby nahradili straty a posilnili jednotky v línii zrážok," uvádza generálny štáb.

"Zároveň okupačné úrady vydali príkaz na prípravu evakuácie 'tzv. bankových inštitúcií' a na príparavu evakuačných listov dovezených z ruských zdravotníckych pracovníkov a učiteľov," dodáva generálny štáb. Zároveň uviedol, že v Chersone prestali fungovať humanitárne zariadenia.

Nie je jasné, čo presne sa deje v Chersonskej oblasti, no Rusko oznámilo evakuáciu ľavého brehu rieky Dneper. Podľa vojenských odborníkov je jasné, že "niečo" sa deje – a to, že Kyjev o tamojšej situácii neinformuje, naznačuje, že ukrajinská armáda je buď už v pohybe, alebo sa na určitý pohyb pripravuje, píše Sky News.