Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Do Kyjeva neohlásene pricestoval nemecký minister obrany Pistorius

Nemecký minister obrany Boris Pistorius gestikuluje počas spoločnej tlačovej konferencie so šéfom Severoatlantickej aliancie (NATO) Jensom Stoltenbergom v Berlín ev utorok 24. januára 2023. Foto: TASR/AP

K návšteve Pistoriusa v ukrajinskej metropole došlo dva týždne po tom, čo Berlín súhlasil s poskytnutím bojových tankov typu Leopard.

Kyjev 7. februára (TASR) - Nový nemecký minister obrany Boris Pistorius pricestoval v utorok na neohlásenú návštevu ukrajinského hlavného mesta Kyjev, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

K návšteve Pistoriusa v ukrajinskej metropole došlo dva týždne po tom, čo Berlín súhlasil s poskytnutím bojových tankov typu Leopard nemeckej výroby na pomoc Ukrajine v boji proti ruským jednotkám.

Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov zverejnil na sociálnej sieti Twitter svoju spoločnú fotografiu s Pistoriusom, ktorý držal repliku tanku. Ukrajinské ministerstvo obrany prostredníctvom svojho hovorcu potvrdilo, že fotografia vznikla v ukrajinskom hlavnom meste v utorok, spresňuje AFP.