Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Do mesta Dajr az-Zaur dorazil konvoj s humanitárnou pomocou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Konvoj dorazil do sídla vojenskej posádky známej ako Brigáda 137 na juhozápadnom okraji mesta. Náklad kamiónov tvoria potravinové balíky, ovocie a zelenina, lieky, učebnice a školské pomôcky.

Bejrút 7. septembra (TASR/TERAZ.sk) - Do sýrskeho mesta Dajr az-Zaur dnes dorazil konvoj 40 nákladných áut s asi 1000 tonami humanitárnej pomoci. Informovala o tom dnes sýrska štátna tlačová agentúra SANA.

Ako uviedla agentúra AP, ide o prvý pozemný konvoj, ktorý dopravil pomoc do tohto východosýrskeho mesta od utorka, keď sa sýrskym vládnym silám podarilo prelomiť jeho takmer tri roky trvajúce obliehanie militantmi Islamského štátu (IS).

Konvoj podľa agentúry SANA dorazil do sídla vojenskej posádky známej ako Brigáda 137 na juhozápadnom okraji mesta. Náklad kamiónov tvoria potravinové balíky, ovocie a zelenina, lieky, učebnice a školské pomôcky.

V snahe rozšíriť prístupové koridory do mesta a umožniť tak prísun väčších objemov humanitárnej pomoci sýrske vládne jednotky odstraňujú islamistami nastražené míny, uviedla AP.

Dajr az-Zaur je správnym centrom rovnomennej provincie na východe Sýrie. Prelomenie obliehania je ďalším víťazstvom pre sýrskeho prezidenta Bašára Asada.