Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Do New Yorku priplávala nemocničná loď vojenského námorníctva

Vrtuľník letí nad nemocničnou loďou amerického vojenského námorníctva, ktorá priplávala do New Yorku v pondelok 30. marca 2020. Bude slúžiť ako nemocnica pre pacientov bez príznakov koronavírusu. Loď USNS Comfort má kapacitu približne 1000 lôžok. Podľa spravodajského portálu amerického námorného inštitútu USNI News by mala byť v prevádzke od utorka. New York je epicentrom pandémie koronavírusu v Spojených štátoch. Miestne nemocnice sú dlhodobo preťažené. Foto: TASR/AP

New York je epicentrom pandémie koronavírusu v Spojených štátoch.

New York 30. marca (TASR) - Nemocničná loď amerického vojenského námorníctva dorazila v pondelok do mestského prístavu v New Yorku, kde bude slúžiť ako nemocnica pre pacientov bez príznakov koronavírusu. Informovala o tom agentúra AFP.

Loď USNS Comfort má kapacitu približne 1000 lôžok. Podľa spravodajského portálu amerického námorného inštitútu USNI News by mala byť v prevádzke od utorka.

"Skúsený personál na palube by mal poskytnúť kritickú (nemocničnú) kapacitu pre metropolitnú oblasť New Yorku. Ich úlohou bude starať sa o Newyorčanov, ktorí nemajú vírus, ale potrebujú naliehavú starostlivosť," povedal prezident USA Donald Trump v sobotu, keď loď vyplávala z prístavu v Norfolku, vo Virgínii.

Administratíva Georga Busha ml. poslala USNS Comfort do New Yorku po teroristických útokoch z 11. septembra 2001.

New York je epicentrom pandémie koronavírusu v Spojených štátoch. Miestne nemocnice sú dlhodobo preťažené.

V štáte New York dosiaľ potvrdili 60.679 prípadov nákazy koronavírusom a 1063 úmrtí. Celkovo je v Spojených štátoch 145.099 nakazených. Chorobe COVID-19 v krajine podľahlo 2606 ľudí.