Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Do volebného štábu Petra Pavla prišla porazená kandidátka Nerudová

Kandidát na českého prezidenta Petr Pavel odpovedá na otázky novinárov na tlačovej konferencii vo volebnej centrále v Prahe po uzatvorení volebných miestností v 1. kole prezidentských volieb v Českej republike v sobotu 14. januára 2023. Prvé kolo sa uskutočnilo v dvoch dňoch, v piatok a sobotu. O post prezidenta Českej republiky sa uchádza osem kandidátov Karel Diviš, Danuše Nerudová a Petr Pavel sú trojicou občianskych kandidátov, ktorým sa podarilo vyzbierať viac než 50.000 podpisov občanov. Andrej Babiš, Jaroslav Bašta, Pavel Fischer, Marek Hilšer a Tomáš Zima sú politickými kandidátmi, ktorých podporili poslanci či senátori. Ak žiaden kandidát nezíska v prvom kole nadpolovičnú väčšinu z celkového počtu platných hlasov, 27. a 28. januára sa uskutoční druhé kolo volieb. Foto: FOTO TASR/AP

Pavlovi podporu vyjadril aj Pavel Fischer a Marek Hilšer.

Praha 14. januára (TASR) – Do volebného štábu Petra Pavla prišla porazená kandidátka Danuše Nerudová s manželom. Pavlovi hneď pri príchode zagratulovala k postupu do druhého kola, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Na otázku, či v kampani pred druhým kolom spolu niekam vyrazia Pavel odpovedal, že možno spolu pôjdu na kávu. Obaja sa tomu potom zasmiali.

Nerudová na sociálnej sieti napísala, že v druhom kole pôjde o veľa. "Aby sme si udržali nádej na lepšiu budúcnosť, musíme prísť znova a postaviť sa lžiam a nenávisti," uviedla Nerudová.

Pavlovi podporu vyjadril aj Pavel Fischer a Marek Hilšer. Fischer avizoval, že do volebného štábu Pavla tiež večer dorazí. Podľa Petra Pavla spolu budú rokovať o forme politickej podpory.

Po sčítaní takmer všetkých hlasov získal Pavel zatiaľ 35,39 percenta hlasov a predbehol tak Babiša, ktorý je tesne za ním si ziskom 35,00 percenta hlasov.

(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)