Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Domácu karanténu nariadili 600 zamestnancom závodu v Holandsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Riaditeľ spoločnosti Ronald Lotgerink povedal, že Vion dodržiava všetky bezpečnostné predpisy.

Amsterdam 22. mája (TASR) - Šesťsto pracovníčok a pracovníkov holandského potravinárskeho závodu Vion musí zostať dva týždeň v domácej karanténe po tom, ako na bitúnku tejto spoločnosti v meste Groenlo potvrdili nákazu COVID-19 u 45 zamestnancov, informovala agentúra DPA.

Groenlo leží v provincii Gelderland na východe Holandska, neďaleko nemeckých hraníc. Úrady v tejto provincii v piatok nariadili karanténu. Ďalších 250 zamestnancov majú ešte otestovať.

Ochorenie COVID-19, ktoré je spôsobované koronavírusom SARS-CoV-2, už predtým zistili u desiatok zamestnancov v ďalších prevádzkach spoločnosti Vion v Nemecku.

Riaditeľ spoločnosti Ronald Lotgerink povedal, že Vion dodržiava všetky bezpečnostné predpisy. "Je to pre nás nová situácia z dôvodu šírenia koronavírusu v pohraničnej oblasti," povedal.

Odborová organizácia FNV uviedla, že šírenie nákazy spôsobili životné podmienky mnohých zamestnancov spoločnosti. Najmä zamestnanci z radov migrantov žijú v spoločných ubytovacích zariadeniach.

VION je medzinárodná potravinárska spoločnosť so sídlom v holandskom Eindhovene, ktorá pôsobí v Holandsku a Nemecku. Zameriava sa na spracovanie mäsa a rastlinných náhradách mäsa.