Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Dopravné lietadlo letiace z Tanzánie sa zrútilo do Viktóriinho jazera

Záchranárske člny zasahujú po nehode malého dopravného lietadla spoločnosti Precision Air, ktoré sa pri pokuse o pristátie zrútilo do Viktóriinho jazera v meste Bukoba na západe Tanzánie v nedeľu 6. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Záchranárom sa podarilo z vraku lietadla vyslobodiť 26 osôb, ktoré boli prevezené do nemocnice.

Dar es Salaam 6. novembra (TASR) – Najmenej traja ľudia zahynuli v nedeľu v Tanzánii pri nehode malého dopravného lietadla, ktoré sa pri pokuse o pristátie zrútilo do Viktóriinho jazera. Uviedli to miestne úrady, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Záchranárom sa podarilo z vraku lietadla vyslobodiť 26 osôb, ktoré boli prevezené do nemocnice. Na palube sa v čase nehody nachádzalo celkovo 43 ľudí, spresnili úrady.

Lietadlo spoločnosti Precision Air smerovalo z tanzánijskej metropoly Dar es Salaam do mesta Bukoba, ležiaceho na brehoch Viktóriinho jazera, ktoré je najväčším v Afrike.

"Lietadlo narazilo na problémy a zlé počasie, keď sa nachádzalo asi 100 metrov nad zemou... Podarilo sa nám zachrániť pomerne dosť ľudí," povedal predstaviteľ miestnej polície. Podľa jeho slov sa stroj zrútil do vody približne 100 metrov od letiska. Dodal, že záchranné práce na mieste nehody pokračujú.

Precision Air je najväčšou súkromnou leteckou spoločnosťou v Tanzánii.