Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Dopravu v Maďarsku komplikujú stromy vyvrátené silným vetrom

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Podľa Celoštátneho riaditeľstva úradu civilnej ochrany (OKF) extrémne počasie zasiahlo najmä západ krajiny a popoludní aj hlavné mesto.

Budapešť 27. marca (TASR) - Vyvrátené stromy a popadané konáre komplikovali v pondelok cestnú i železničnú dopravu na celom území Maďarska. Silný vietor spôsobil aj viaceré dopravné nehody, s odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Podľa Celoštátneho riaditeľstva úradu civilnej ochrany (OKF) extrémne počasie zasiahlo najmä západ krajiny a popoludní aj hlavné mesto.

Najviac škôd hlásili z Rábsko-mošonsko-šopronskej, Veszprémskej, Zalianskej, Šomodskej, Komárňansko-ostrihomskej a Báčsko-malokumánskej stolice, ale aj z XII. a XI. budapeštianskeho obvodu, kde hasiči odstraňovali prekážky z koľajníc i z ciest.

V oblasti západomaďarského Mosonmagyaróváru museli vyslobodiť vodiča z vraku auta, ktoré zasiahol vyvrátený strom. Na moste Kőröshegyi na diaľnici M7 v smere k chorvátskym hraniciam vietor prevrátil kamión, ktorý zablokoval cestnú dopravu.

Železničná doprava bola pre prekážky na trati a pre potrhané trakčné elektrické vedenie prerušená v okolí stanice Balatonszemes, v okolí Kaposváru, na trati Adony-Dunaújváros i medzi stanicami Sárosd-Nagylók.