Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Dosluhujúca fínska premiérka Sanna Marinová sa rozvádza

Sanna Marinová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dodala, že s manželom Markusom Räikkönenom zostávajú najlepšími priateľmi.

Helsinki 10. mája (TASR) - Dosluhujúca fínska premiérka Sanna Marinová v stredu oznámila, že spoločne s manželom podala žiadosť o rozvod. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"Spoločne sme podali žiadosť o rozvod. Sme vďační za tých spoločných 19 rokov," uviedla Marinová na sociálnej sieti Instagram.

Dodala, že s manželom Markusom Räikkönenom "zostávajú najlepšími priateľmi". O rozvode informoval aj Räikkönen na svojom účte na Instagrame. Pár má spolu päťročnú dcéru, pričom Marinová uviedla, že naďalej "budú spolu tráviť čas ako rodina".

Marinová, ktorá má v súčasnosti 37 rokov, sa v roku 2019 stala vo najmladšou zvolenou predsedníčkou vlády na svete. Viedla pritom stredoľavú koalíciu, ktorej súčasťou bolo ďalších päť ženských líderiek strán, z toho štyri mali menej než 35 rokov.

Počas pandémie koronavírusu bola Marinovej popularita na vrchole. Čoskoro sa však na titulky začali dostávať informácie z jej súkromného života, ktoré spoločnosť polarizovali. Jej povesti uškodili napríklad uniknuté zábery zachytávajúce ju pri tom, ako sa zabáva so skupinou fínskych celebrít.

V apríli napokon Marinovej sociálnodemokratická strana (SPD) skončila vo voľbách tretia po konzervatívnej Národnej koalícii a protimigračnej Strane Fínov (PS). Marinovej vláda už podala demisiu, vo výkone funkcie však bude pokračovať do vymenovania novej vlády.