Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Dronový útok na čerpaciu stanicu v Oriolskej oblasti si vyžiadal obeť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že v noci zneškodnilo desiatky ukrajinských dronov vrátane šiestich nad Oriolskou oblasťou, ktorá leží približne 170 kilometrov od hraníc s Ukrajinou.

Moskva 27. mája (TASR) - Jedna osoba zahynula a ďalšie tri utrpeli zranenia v noci na pondelok pri ukrajinskom dronovom útoku, ktorý zasiahol čerpaciu stanicu v ruskej Oriolskej oblasti. Uviedol to tamojší gubernátor Andrej Klyčkov, píše TASR na základe správy agentúry AFP.

Dron dopadol na čerpaciu stanicu v meste Livny a poškodil fasádu administratívnej budovy, napísal Klyčkov v príspevku na platforme Telegram. Ďalšie bezpilotné lietadlo zaútočilo krátko po príchode záchranných zložiek, tvrdí.

"Podľa prvých informácií nešťastne zahynul vodič hasičského auta," uviedol gubernátor. Dodal, že ďalší traja príslušníci záchranných zložiek utrpeli zranenia.

Ruské ministerstvo obrany v pondelok informovalo, že v noci zneškodnilo desiatky ukrajinských dronov vrátane šiestich nad Oriolskou oblasťou, ktorá leží približne 170 kilometrov od hraníc s Ukrajinou.

Ukrajina v uplynulých mesiacoch zintenzívnila útoky na ruské pohraničné oblasti, predovšetkým na energetické zariadenia. Kyjev tvrdí, že údery na ruskú vojenskú, energetickú a dopravnú infraštruktúru podkopávajú vojenské aktivity Moskvy na Ukrajine.