Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Druhý summit Putin-Trump by sa mal konať na jeseň

Na archívnej snímke vpravo ruský prezident Vladimir Putin a vľavo americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Ako vo štvrtok na brífingu uviedla hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová, diskusie o príprave stretnutia Trumpa s Putinom už prebiehajú.

Washington 20. júla (TASR) - Americký prezident Donald Trump požiadal poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona, aby pozval ruského prezidenta Vladimira Putina do Washingtonu. Stretnutie by sa malo uskutočniť na jeseň. Informovala o tom agentúra AP.

Ako vo štvrtok na brífingu uviedla hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová, diskusie o príprave stretnutia Trumpa s Putinom už prebiehajú.

Podľa AP sa predpokladá, že ich schôdzka sa bude konať v Bielom dome. Sandersová však vo štvrtok nepovedala, kde sa prezidenti USA a Ruska stretnú.

Samotný Trump v jednom zo svojich štvrtkových tweetov venovaných Putinovi a ich nedávnej schôdzke v Helsinkách napísal, že sa teší "na naše druhé stretnutie".

Trump a Putin sa v Helsinkách stretli 16. júla. Šlo o ich prvé plnohodnotné bilaterálne rokovanie od Trumpovho zvolenia za prezidenta USA vo voľbách v roku 2016. Dovtedy mali za sebou len niekoľko krátkych osobných rozhovorov, ktoré sa konali počas multilaterálnych medzinárodných summitov.