Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Duda uistil Zelenského o podpore Poľska v boji proti ruskej agresii

Na archívnej snímke poľský prezident Andrzej Duda. Foto: TASR/AP

Podľa poľského prezidenta by tiež Európska únia a Severoatlantická aliancia (NATO) mali predstaviť "tvrdé sankcie" proti Rusku.

Varšava 22. februára (TASR) - Poľský prezident Andrzej Duda uistil ukrajinského lídra Volodymyra Zelenského o plnej podpore Poľska v súvislosti s ruskou "agresiou". TASR správu prevzala od agentúry PAP, ktorá o tom informovala v utorok.

Duda a Zelenskyj hovorili spolu ešte v pondelok večer po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét, ktorým uznal nezávislosť separatických ukrajinských regiónov, Doneckého a Luhanského. Putin neskôr tiež nariadil vyslanie vojakov na tieto územia, aby tam "udržiavali mier".

"Práve som ho hovoril s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Uistil som ho, že Ukrajina má plnú podporu (Poľska) v boji proti agresii Kremľa, aj o tom, že neporušiteľnosť hraníc vnímame ako jednu zo základných noriem medzinárodného práva," napísal Duda na sociálnej sieti Twitter.

Podľa poľského prezidenta by tiež Európska únia a Severoatlantická aliancia (NATO) mali predstaviť "tvrdé sankcie" proti Rusku.