Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Dvoch Nemcov usmrtili pri Mont Blancu padajúce kusy ľadovca

Ilustračná fotka. Foto: TASR/AP

Štyri ďalšie osoby vyviazli z nehody bez zranení.

Paríž 19. apríla (TASR) - Dvoch nemeckých turistov zabili v stredu vo francúzskych Alpách padajúce kusy ľadovca. K nehode, pri ktorej utrpela zranenia aj jedna ďalšia osoba, došlo pri Mont Blancu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA odvolávajúcej sa na vyjadrenie miestnej prefektúry.

Štyri ďalšie osoby vyviazli z nehody bez zranení. Skupina turistov chcela vystúpiť na Mont Blanc. Dvoch nemeckých turistov však doslova zasypal ľad, ktorý sa z tohto vrchu odtrhol, informoval francúzsky spravodajský portál France Info.

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí informovalo, že nemecký konzulát je v kontakte s miestnymi úradmi a rodinám pozostalých je pripravený poskytnúť pomoc.

Pri Mont Blancu sa pritom len nedávno zosypala lavína, ktorá si vyžiadala šesť životov. K nešťastiu došlo v nedeľu 9. apríla okolo poludnia na ľadovci Armancette na juhovýchode krajiny neďaleko talianskej hranice. Podľa francúzskych médií boli obeťami dvaja sprievodcovia a štyria lyžiari, dvadsiatnici až štyridsiatnici z rôznych francúzskych miest.