Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Eagles of Death Metal vzdali hold obetiam pred parížskym Bataclanom

Členovia americkej rockovej skupiny Eagles of Death Metal Jesse Huges (vpravo) a Julian Dorio (vľavo) vzdávajú 8. decembra 2015 pred klubom Bataclan v Paríži hold 89 obetiam, ktoré zahynuli počas teroristického útoku v klube Bataclan pri ich koncerte 13. novembra 2015. Členovia skupiny sa vrátili do Paríža, aby si účasťou na koncerte so skupinou U2 uctili pamiatku 130 obetí krvavých útokov v Paríži. Foto: TASR/AP

Kapela vystupovala v Bataclane v osudný večer, avšak hudobníci vyčíňanie atentátnikov prežili.

Paríž 8. decembra (TASR) - Členovia americkej rockovej skupiny Eagles of Death Metal dnes pred parížskou koncertnou halou Bataclan vzdali hold obetiam, ktoré tam zahynuli pri teroristickom útoku z 13. novembra. Informovala o tom agentúra AP.

Kapela vystupovala v Bataclane v osudný večer, avšak hudobníci vyčíňanie atentátnikov prežili, keď sa ukryli v šatni.

Dnes sa osobne vrátili na miesto útoku a pred uzavretou budovou si potichu pripomenuli pamiatku 89 ľudí, ktorých v Bataclane usmrtili teroristi.

Fasáda Bataclanu slúži ako akýsi improvizovaný pamätník obetí. Členovia skupiny tam priniesli kvety, niektorí sa objímali alebo plakali.

Eagles of Death Metal už v pondelok prekvapivo opäť koncertovali vo francúzskej metropole. Kapela z Kalifornie odohrala dve piesne v závere parížskeho koncertu írskej skupiny U2 v plnej AccorHotels Arene. Išlo o vôbec prvý jej koncert od 13. novembra. Hudobníci vyjadrili túžbu znovu vystúpiť ako prví v Bataclane, keď ho opäť otvoria pre verejnosť.

Pri útokoch v Paríži zabili teroristi 130 ľudí.