Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Egypte sa koronavírusom nakazili zdravotníci onkologickej nemocnice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Egypte bolo potvrdených už 985 prípadov infekcie novým koronavírusom, pričom nákaza si tam vyžiadala doteraz 66 obetí na životoch.

Káhira 4. apríla (TASR) - Najmenej 15 zdravotníkov z egyptskej hlavnej onkologickej nemocnice muselo byť umiestnených do karantény po tom, ako sa nakazili ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus. S odvolaním sa na sobotňajšie vyhlásenie manažmentu nemocnice o tom informovala agentúra DPA.

Novým koronavírusom sa v Národnom inštitúte pre rakovinu, ktorý je pridružený ku Káhirskej univerzite, nakazili traja doktori a 12 zdravotných sestier.

"Všetci pacienti boli prijatí v karanténnych oddeleniach iných nemocníc, kde podstúpia liečbu," spresnila manažérka nemocnice Rím Emadová s tým, že celá nemocnica bola dezinfikovaná a ostatní zdravotníci, ako aj pacienti podstúpia testy.

V Egypte bolo potvrdených už 985 prípadov infekcie novým koronavírusom, pričom nákaza si tam vyžiadala doteraz 66 obetí na životoch.

V snahe zabrániť šíreniu tohto vysoko infekčného a potenciálne smrtiaceho ochorenia, zaviedla egyptská vláda ešte 25. marca s platnosťou na dva týždne zákaz vychádzania od siedmej hodiny večer do šiestej hidiny ráno.