Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Egypt obnovil medzinárodné lety a sprístupnil turistické pamiatky

Ľudia počas prehliadky paláca baróna Empaina v rámci otvorenia po jeho rekonštrukcii 30. júna 2020 v Káhire. Palác dal postaviť v roku 1911 bohatý belgický podnikateľ, finančník a priemyselník Édouard Baron Empain. Navrhol ho francúzsky architekt Alexandre Marcel, ktorý sa inšpiroval hinduistickým chrámom Angkór Vat v Kambodži. Foto: TASR/AP

Egyptské medzinárodné letiská a historické pamiatky uzavreli v polovici marca v rámci boja proti šíreniu nového koronavírusu SARS-CoV-2.

Káhira 1. júla (TASR) - Egypt v stredu po troch mesiacoch obnovil medzinárodné lety a sprístupnil hlavné turistické atrakcie vrátane Cheopsovej pyramídy v Gíze, ktoré boli zatvorené pre koronavírusovú pandémiu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Egyptské medzinárodné letiská a historické pamiatky uzavreli v polovici marca v rámci boja proti šíreniu nového koronavírusu SARS-CoV-2.

V priebehu stredy vypravili z letiska v Káhire 16 letov. Tamojšie príletové terminály boli ráno ešte prázdne, avšak informačná tabuľa ohlasovala plánované prílety z Toulouse, Kuvajtu, Tunisu and Ammánu.

Ľudia počas prehliadky paláca baróna Empaina v rámci otvorenia po jeho rekonštrukcii 30. júna 2020 v Káhire. Palác dal postaviť v roku 1911 bohatý belgický podnikateľ, finančník a priemyselník Édouard Baron Empain. Navrhol ho francúzsky architekt Alexandre Marcel, ktorý sa inšpiroval hinduistickým chrámom Angkór Vat v Kambodži.
Foto: TASR/AP


V stredu pristáli na letisku svätej Kataríny na Južnom Sinaji a na letisku Marsa Alam pri Červenom mori dva charterové lety s turistami z Ukrajiny.

Provincie ležiace pri Červenom mori, ako aj prístavné mesto Marsá Matrúh sa otvorili pre turistov po tom, ako tam zaznamenali doposiaľ najnižší počet nakazených.

V Egypte evidujú podľa údajov ministerstva zdravotníctva 68.311 nakazených a 2953 úmrtí na ochorenie COVID-19.