Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

AUTOBUS PADOL DO KANÁLA: Hlásia takmer dvadsať obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Egyptské médiá bez podrobnejšieho spresnenia podľa agentúry AFP uviedli, že príčinou sobotnej havárie v oblasti delty Nílu bol nefunkčný volant.

Káhira 12. novembra (TASR) - Devätnásť ľudí zahynulo a šesť ďalších osôb utrpelo zranenia, keď sa v sobotu v severoegyptskej provincii Dachílija pri meste Agá zrútil do mansúrskeho vodného kanála dopravný autobus. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie egyptského ministerstva zdravotníctva.

Autobus viezol približne 35 ľudí, dodali bezpečnostné zdroje. Egyptské médiá bez podrobnejšieho spresnenia podľa agentúry AFP uviedli, že príčinou sobotnej havárie v oblasti delty Nílu bol nefunkčný volant.

Dopravné nehody sú v Egypte pomerne častým zjavom, pretože cestné komunikácie sú v tejto blízkovýchodnej krajine často v nedobrom stave a dopravné predpisy sa všeobecne príliš nedodržiavajú.

Oficiálne štatistiky hovoria, že napríklad v roku 2021 zahynulo na cestách Egypta – najľudnatejšieho arabského štátu – okolo 7000 ľudí.

V júli tohto roku zahynulo v strednom Egypte – pri meste Mallawí v guvernoráte Minjá – 25 ľudí a 35 ďalších cestujúcich sa zranilo, keď autobus narazil do kamióna zaparkovaného na krajnici vozovky. Nákladné auto bolo odstavené, aby jeho posádka mohla vymeniť poškodené pneumatiky.