Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Egyptský parlament schválil zmeny vo vládnom kabinete

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí. Foto: TASR/AP

V oznámení na prezidentovej stránke na sociálnej sieti sa uvádza, že Sísí vyzval parlament, aby urýchlene prerokoval zmeny vo viac než 30-člennom kabinete.

Káhira 13. augusta (TASR) - Egyptský parlament v sobotu počas svojho mimoriadneho zasadnutia schválil viacero zmien vo vládnom kabinete. Vymenilo sa 13 ministrov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Ide o prvú výraznejšiu zmenu vo vláde od roku 2019, píše AFP. Dolná komora egyptského parlamentu prijala všetky nominácie v rámci výmeny ministrov, ktoré v liste navrhol prezident Abdal Fattáh Sísí.

V oznámení na prezidentovej stránke na sociálnej sieti sa uvádza, že Sísí vyzval parlament, aby urýchlene prerokoval zmeny vo viac než 30-člennom kabinete. Prezident sa na nich dohodol po konzultáciách s premiérom Mustafom Madbúlím. Noví ministri by teraz mali zložiť slávnostnú prísahu.

Obmena kabinetu nezahŕňa zmeny na kľúčových ministerstvách obrany, vnútra, financií či zahraničných vecí, píše AFP. Prezident však okrem iných vymenoval i nových ministrov zdravotníctva, cestovného ruchu, obchodu a priemyslu, vodných zdrojov a zavlažovania, vojenskej výroby či kultúry a regionálneho rozvoja.