Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Potýčky v ekvádorskej väznici v Latacunge neprežilo najmenej 15 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Miestne úrady pripísali nepokojne domácim a medzinárodným skupinám obchodníkov s drogami, ktoré pri svojich bojoch o vplyv zmenili ekvádorské väznice na dejiská masakrov.

Quito 4. októbra (TASR) - Najmenej 15 väzňov prišlo o život počas najnovšej vlny nepokojov, ktoré v pondelok vypukli medzi väzňami vo väznici v stredoekvádorskom meste Latacunga. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.

Ekvádorská väzenská správa (SNAI) spresnila, že zranenia utrpelo ďalších vyše 20 osôb. Latacunga sa nachádza zhruba 90 kilometrov južne od hlavného mesta Ekvádora Quito.

Na sociálnych sieťach sa objavili videozáznamy, na ktorých je počuť streľbu a krik väzňov.

Potýčky vypukli medzi väzňami ozbrojenými puškami a nožmi. Miestne úrady pripísali nepokojne domácim a medzinárodným skupinám obchodníkov s drogami, ktoré pri svojich bojoch o vplyv zmenili ekvádorské väznice na dejiská masakrov.

Počas vlaňajška zomrelo v ekvádorských väzniciach najmenej 316 väzňov. Tento rok je zatiaľ obetí 90, spresňuje AP. Najhorší masaker sa odohral v septembri, keď pri nepokojoch zomrelo dovedna 125 ľudí.

Väzenský systém v juhoamerickom Ekvádore je navrhnutý pre zhruba 30.000 ľudí, v uplynulom mesiaci však v 53 štátnych väzniciach zadržiavali asi 35.000 väzňov.