Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Ekvádorčanka,ktorá sa zobudila na vlastnom pohrebe,v nemocnici zomrela

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ekvádorské ministerstvo zdravotníctva vo vyhlásení potvrdilo, že zomrela v dôsledku cievnej mozgovej príhody a zdôraznilo, že počas jej pobytu v nemocnici bola pod stálym dozorom.

Quito 18. júna (TASR) - Ekvádorčanka (76), ktorú vyhlásili za mŕtvu a následne sa prebrala počas svojej poslednej rozlúčky, po siedmich dňoch strávených na jednotke intenzívnej starostlivosti zomrela, oznámila v sobotu jej rodina. Informovala o tom agentúra AP.

Jej syn Gilberto Barbera Montoya spresnil, že k úmrtiu Belly Montoyovej došlo v nemocnici ešte v piatkových večerných hodinách.

Ekvádorské ministerstvo zdravotníctva vo vyhlásení potvrdilo, že zomrela v dôsledku cievnej mozgovej príhody a zdôraznilo, že počas jej pobytu v nemocnici bola "pod stálym dozorom".

Barbera Montoya ďalej uviedol, že od úradov stále nedostal žiadne vysvetlenie v súvislosti s tým, že jeho matku predtým vyhlásili za mŕtvu. Sestra zosnulej ženy podala v prípade oficiálnu sťažnosť a požiadala o zverejnenie identity lekára, ktorý pred týždňom konštatoval Montoyovej smrť. Jej rodine bol dokonca vydaný úmrtný list.

Ekvádorčanka sa následne 9. júna počas svojho pohrebu po piatich hodinách strávených v rakve zobudila a začala búchať do jej stien. Incident sa odohral v dome smútku v meste Babahoyo, približne 208 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Quito.

Ekvádorské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že na prešetrenie spôsobu vydávania úmrtných listov zo strany dotknutej nemocnice zriadilo technickú komisiu, píše AP.