Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Epidémia koronavírusu v Českej republike naďalej slabne

Záchranári v špeciálnych ochranných odevoch pomáhajú pri prevoze pacienta s ochorením COVID-19 z nemocnice v meste Česká Lípa, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ubúda i hospitalizovaných s covidom, aktuálne ich je menej než 800.

Praha 30. apríla (TASR) - Koronavírusová epidémia v Českej republike naďalej slabne. V piatok pribudlo 1436 potvrdených prípadov infekcie covidom, čo je zhruba o 700 menej než pred týždňom. Napísal o tom v sobotu spravodajský server iDNES.cz.

O tri pätiny nakazených sa v medzitýždňovom porovnaní znížil aj počet podozrení na opakovanú nákazu; v piatok ich bolo 241. Ubúda i hospitalizovaných s covidom, aktuálne ich je menej než 800. Tieto čísla však môže skresľovať fakt, že sa menej testuje.

Ďalej sa znižuje tzv. incidenčné číslo: na 100.000 obyvateľov pripadlo v uplynulých siedmich dňoch 97 nakazených; minulý piatok bola týždenná incidencia na hodnote 131. Najvyššia incidencia zostáva v Prahe, kde na 100.000 obyvateľov pripadá za týždeň 164 infikovaných. Naopak, v Libereckom kraji činí incidencia 62, čo je najmenej v celom Česku.

Počet pacientov, ktorí sú momentálne v ČR s koronavírusom v nemocniciach, sa v medzitýždňovom porovnaní znížil zhruba o 200 na 754. Približne tri desiatky z nich sú podľa ministerstva zdravotníctva vo vážnom stave.

Od 1. marca 2020, keď sa v Česku objavili prvé prípady nákazy koronavírusom, bolo v krajine zaznamenaných vyše 3,9 milióna potvrdených prípadov tejto infekcie. Zomrelých evidujú štatistiky 40.155, sumarizuje iDNES.cz.