Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Erdoganovi k znovuzvoleniu zablahoželal aj Putin

Na snímke zľava turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia na Konferencii o interakcii a opatreniach na budovanie dôvery v Ázii (CICA) 13. októbra 2022 v kazašskej Astane. Foto: TASR/AP

V tlačovej správe Kremľa sa tiež píše, že Putin zaželal Erdoganovi veľa úspechov, zdravia a pohody.

Moskva 28. mája (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu zablahoželal Recepovi Tayyipovi Erdoganovi k jeho znovuzvoleniu do funkcie prezidenta Tureckej republiky. Informovala o tom agentúra AFP.

"Vaše víťazstvo v týchto voľbách je logickým výsledkom vašej obetavej práce na čele Tureckej republiky, jasným dôkazom podpory tureckého ľudu pre vaše úsilie o posilnenie štátnej suverenity a realizáciu nezávislej zahraničnej politiky," uviedol Putin podľa webovej stránky Kremľa.

V tlačovej správe Kremľa sa tiež píše, že Putin zaželal Erdoganovi veľa úspechov, zdravia a pohody a vyjadril nádej, že dialóg o bilaterálnych vzťahoch bude pokračovať a že sa zrealizujú plánované projekty vrátane výstavby jadrovej elektrárne Akkavuyu na juhu Turecka a vytvorenia plynárenského hubu na tranzit zemného plynu na tureckom území.