Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Estónsko varuje občanov pred cestou do Ruska

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Estónsko má s Ruskom spoločnú hranicu dlhú 333 kilometrov. V súčasnosti je pozdĺž nej otvorených šesť hraničných priechodov.

Tallinn 30. novembra (TASR) - Estónsko vo štvrtok vyzvalo svojich občanov, aby necestovali do Ruska, krajina totiž zvažuje uzavretie hranice pre obavy z prílevu migrantov. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Jednoznačne ľuďom neodporúčam cestovať do Ruska. Ak Estónsko uzavrie svoje hranice, ľudia sa z Ruska nebudú môcť vrátiť," povedal estónsky minister zahraničných vecí Margus Tsahkna.

Estónske ministerstvo zahraničných vecí vo svojom vyhlásení uviedlo, že krajina "môže vo veľmi krátkom čase uzavrieť svoje hraničné priechody pre možný migračný tlak (z Ruska)".

Estónsko má s Ruskom spoločnú hranicu dlhú 333 kilometrov. V súčasnosti je pozdĺž nej otvorených šesť hraničných priechodov.

V utorok ohlásilo uzavretie posledného hraničného priechodu na 1340-kilometrovej spoločnej hranici s Ruskom aj Fínsko. Fínske a estónske hranice s Ruskom sú vonkajšími hranicami Európskej únie i Severoatlantickej aliancie (NATO).