Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

EÚ a viedenské sídlo OSN nariadili zamestnancom prácu z domu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre rovnaký krok s platnosťou od 16. marca sa rozhodla aj viedenská centrála Organizácie Spojených národov.

Brusel/Viedeň 12. marca (TASR) – Zamestnanci Európskej únie, ktorých prítomnosť na pracovisku nie je nevyhnutná, dostali nariadenie, aby od budúceho pondelka pracovali z domu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s tým, že toto opatrenie súvisí so snahou spomaliť šírenie koronavírusu SARS-CoV-2.

Pre rovnaký krok s platnosťou od 16. marca sa rozhodla aj viedenská centrála Organizácie Spojených národov.

Príkaz vykonávať svoju prácu na diaľku dostalo približne 5000 ľudí, ktorí pracujú pre úrady OSN vo Viedni. Opatrenie má platiť až do začiatku apríla.

Nariadenie o práci z domu sa týka personálu Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE), Organizácie Zmluvy o všeobecnom zákaze jadrových skúšok (CTBTO), Úradu OSN pre drogy a kriminalitu (UNODC) a Organizácie Spojených národov pre priemyselný rozvoj (UNIDO). V priestoroch Viedenského medzinárodného centra (VIC) umožnia ďalej pracovať len malému počtu zamestnancov, ktorých prítomnosť je nevyhnutná.

"Ako súčasť spoločenstva v našej hostiteľskej krajine - Rakúsku - môžeme všetci prispieť naším dielom, aby sme pomohli v snahe ovládnuť šírenie (koronavírusového ochorenia) COVID-19," vyhlásila OSN.

Počet potvrdených prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu v Rakúsku v priebehu štvrtka vzrástol na 361. Najnovšia oficiálna štatistika bola zverejnená niekoľko hodín po tom, ako Rakúsko zaznamenalo prvé úmrtie na ochorenie spôsobované novým koronavírusom.