Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

EÚ je v otázke utečencov impotentná, tvrdí maďarský minister

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Lázár zdôraznil, že Maďarsko nechce vpustiť na svoje územie ani jediného ilegálneho migranta.

Budapešť 29. októbra (TASR) - Činnosť Európskej únie v riešení otázky utečencov sa rovná "dokonalej impotencii", vyhlásil dnes v Budapešti na pravidelnej tlačovej konferencii minister riadiaci úrad maďarskej vlády János Lázár.

Podľa spravodajského servera Vg.hu Lázár zdôraznil, že Maďarsko nechce vpustiť na svoje územie ani jediného ilegálneho migranta. Týmito slovami reagoval aj na slová veľvyslankyne USA v Budapešti Colleen Bellovej, ktorá v stredu kritizovala maďarskú vládu za komunikáciu týkajúcu sa migrácie.

Bellová na budapeštianskej konferencii na pôde Korvínovej univerzity v kritickom prejave okrem iného povedala, že "rétorika namierená proti cudzincom nepomôže v hľadaní riešenia tohto problému".

"Ďakujeme veľvyslankyni za jej postrehy, ale tie by mala skôr povedať vo svojej vlasti," odkázal Bellovej maďarský minister.

Spojené štáty chcú vidieť v Európe mnoho prisťahovalcov - preto veľvyslankyňa USA kritizovala maďarskú vládu, konštatoval dnes maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó