Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Eurokomisár Lewandowski ocenil SR za pozitívny prístup k rozpočtu

Janusz Lewandowski Foto: TASR

Téma slovenského predsedníctva v EÚ v druhej polovici roka 2016 bola častým predmetom otázok a rozhovorov aj na dnešnej recepcii.

Brusel 19. septembra (TASR) - Stále zastúpenie SR pri EÚ v Bruseli pripravilo dnes oficiálnu recepciu pri príležitosti nedávneho štátneho sviatku - Dňa Ústavy Slovenskej republiky.

Vedúci Stáleho zastúpenia Ivan Korčok v tejto súvislosti zdôraznil, že účasť na slovenskej recepcii v Bruseli každý rok stúpa. Význam podobných podujatí bude podľa neho narastať s blížiacim sa termínom slovenského predsedníctva v EÚ.

"Dnes sme mali vzácnych hostí, keď na recepciu prišiel eurokomisár pre rozpočet Janusz Lewandowski, ktorý mi osobne povedal, že chcel prísť aj preto, lebo chce poďakovať Slovenskej republike za to, akým spôsobom funguje, a že sa snaží dospieť k dohode o citlivých veciach, akou je napríklad rozpočet krajiny," uviedol v rozhovore pre TASR Korčok.

Na slávnostnej recepcii sa zúčastnil aj slovenský eurokomisár a podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, diplomati z EÚ a NATO, slovenskí poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia európskych médií a mnohí slovenskí zamestnanci európskych inštitúcií.

Téma slovenského predsedníctva v EÚ v druhej polovici roka 2016 bola častým predmetom otázok a rozhovorov aj na dnešnej recepcii.

"Prípravy na predsedníctvo sú v plnom prúde a čím viac sa jeho termín bude blížiť, tým viac bude vzrastať význam takýchto podujatí. Pre každú krajinu je predsedníctvo v EÚ nielen obrovská výzva, ale aj obrovská možnosť prezentácie," upozornil Korčok.