Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Europoslankyňu vyšetrujú pre podvod s finančnými prostriedkami EÚ

Vlajka európskej únie. Foto: TASR/AP

Prokuratúra odhaduje, že údajný podvod odčerpal z rozpočtu Európskej únie viac ako 172.000 EUR.

Rím 28. marca (TASR) - Európska prokuratúra (EPPO) v pondelok oznámila, že krajne pravicovej poslankyni Európskeho parlamentu (EP) a jej štyrom asistentom zhabala majetok v hodnote viac ako 170.000 eur v súvislosti s údajným zneužitím finančných prostriedkov EÚ.

EPPO uviedla, že Stefania Zambelliová z talianskej euroskeptickej a protiimigračnej strany Liga Severu (LN) je vyšetrovaná pre podozrenie z podvodu v súvislosti s príspevkami, ktoré si nárokovala na zamestnanie štyroch asistentov.

"Štyria zamestnanci podľa dôkazov nevykonávali činnosti súvisiace s funkciou, na ktorú boli prijatí, alebo ich vykonávali len čiastočne," uviedla EPPO, z ktorej vyhlásenia cituje tlačová agentúra AFP.

Prokuratúra odhaduje, že údajný podvod odčerpal z rozpočtu Európskej únie viac ako 172.000 EUR. Talianska finančná polícia vykonala príkaz na zhabanie majetku vrátane luxusných áut a zmrazenie bankových účtov.

Zambelliová, ktorej strana LN je členom euroskeptickej frakcie Identita a demokracia (ID), sa pre AFP odmietla k predmetnej udalosti vyjadriť.