Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Eurovízia 2022 bude v talianskom Turíne

Ilustračná snímka Foto: YouTube.com

Podujatie sa uskutoční v miestnej multifunkčnej aréne Pala Alpitour. Semifinále je naplánované na 10. a 12. mája 2022, finále na 14. mája.

Rím 8. októbra (TASR) - Pesničková súťaž Eurovízia sa na budúci rok bude konať v talianskom meste Turín. Oznámili to v piatok organizátori, ktorých cituje tlačová agentúra AFP.

Taliansko bude hostiť 66. ročník tejto súťaže v máji po tom, ako súčasný ročník vyhrala v holandskom Rotterdame talianska rocková skupina Maneskin. Podujatie, ktoré videlo 183 miliónov ľudí, prinieslo Taliansku celkovo už tretie víťazstvo v Eurovízii a prvé za uplynulé tri desaťročia.

Turín uspel v konkurencii 16 ďalších talianskych miest uchádzajúcich sa o hosťovanie Eurovízie 2022. Podujatie sa uskutoční v miestnej multifunkčnej aréne Pala Alpitour. Semifinále je naplánované na 10. a 12. mája 2022, finále na 14. mája.

Turín pôjde v šľapajach Neapola, ktorý hostil Eurovíziu v roku 1965, a Ríma, kde sa toto podujatie konalo v roku 1991.

Požiadavky na usporiadanie Eurovízie sú prísne - hosťujúce mesto musí zabezpečiť klimatizovanú arénu s kapacitou 10.000 ľudí v hlavnej sále a ďalšie zariadenia pre zázemie.

Výkonný inšpektor pre Eurovíziu Martin Osterdahl uviedol, že Turín, významné kultúrne centrum na úpätí Álp, je "dokonalým hostiteľským mestom".