Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Exkandidát za republikánov Peňa si mal objednať útoky demokratov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

AFP sa konkrétne zmienila o streľbe z 3. januára, keď sa terčom útoku stal dom poslankyne Lindy Lopezovej. Tri guľky vtedy prerazili okno spálne jej desaťročnej dcéry, ktorá tam v tom čase spala.

Washington 17. januára (TASR) - Bývalý republikánsky kandidát v parlamentných voľbách v americkom štáte Nové Mexiko Solomon Peňa bol obvinený zo sprisahania a podplatenia štyroch ďalších mužov, aby strieľali na domy štyroch politikov Demokratickej strany. Informovala o tom v utorok agentúra AFP, ktorá sa odvolala na policajného náčelníka v meste Albuquerque Harolda Medinu.

Polícia uviedla, že domy boli terčom streľby v období od 4. decembra do 3. januára. Šlo o domy politikov aktívnych na okresnej úrovni i v zákonodarnom zbore štátu Nové Mexiko.

AFP sa konkrétne zmienila o streľbe z 3. januára, keď sa terčom útoku stal dom poslankyne Lindy Lopezovej. Tri guľky vtedy prerazili okno spálne jej desaťročnej dcéry, ktorá tam v tom čase spala. Ani v jednom prípade nebol nikto zranený.

Podľa CBS News je Peňa v policajnej väzbe po tom, ako ho zadržala špeciálna policajná jednotka SWAT v jeho dome na juhozápade mesta Albuquerque.

Solomon Peňa, ktorý na sociálnych sieťach vyjadruje podporu Donaldovi Trumpovi, sa rovnako ako exprezident domnieva, že voľby do Snemovne reprezentantov štátu Nové Mexiko v novembri prehral kvôli podvodu, vysvetlil pre reláciu NBC News policajný hovorca Gilbert Gallegos.

Polícia v Albuquerque očakáva, že obvinenia budú vznesené aj voči ďalším mužom, ktorí sú podozriví, že sa dali najať na uskutočnenie útokov na domy predstaviteľov Demokratickej strany.